9 raskaana olevan äidin ajatusta ensimmäisellä kolmanneksella

9 raskaana olevan äidin ajatusta ensimmäisellä kolmanneksella

Onnea! Raskauden ensimmäinen kolmannes on täällä. Käydäänpä hetki läpi sitä, siskot! Se on selvää, että jokainen raskaus on aina erilainen ja jokainen odottaja kokee sen eri tavalla. Siitä huolimatta jokaiselle odottajalle yhteistä on se, että tähän ajanjaksoon liittyy isoja ajatuksia ja tunteita. Yhdellä hetkellä olet onnesi kukkuloilla ja heti seuraavassa hetkessä olet surullinen, ahdistunut ja masentunut. Älä huoli, tämä kaikki on normaalia ja et todellakaan ole yksin ajatustesi kanssa.

Tässä yhdeksän ajatusta, mitä lähes jokainen äiti käy läpi raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Pidä kiinni, uusi ja uskomaton matka alkaa nyt! 

 

  1. Jesssss! Ei ole väliä tapahtuuko se välittömästi positiivisen raskaustestin tuloksen jälkeen vai viekö se muutaman päivän (tai kuukauden), tulet joka tapauksessa olemaan olemaan todella innoissaan raskaudesta. Ehkä olette yrittäneet vauvaa jo kauan aikaa tai ehkä raskaus oli täysin yllätys - sillä ei ole merkitystä! Vauvan tuoksuiset haaveet ja odotukset ihanasta pumpulin pehmeästä vauva-arjesta hiipivät mieleesi jossain vaiheessa. Ja se on ihanaa! 
  1. Voi eiiiiiiiiii! Ja aivan yhtä varmasti kun sinulla tulee olemaan suuria euforian hetkiä ensimmäisen kolmanneksen akana, tulet käymään läpi totaalisen epätoivon hetkiä. Samalla kun kävelet ruokakaupassa ja etsit päämäärättömästi inkivääriä tai jotain (mitä tahansa) mitä mielesi sillä hetkellä tekeekin, voit löytää itsesi ajattelemasta ”Mitä olenkaan tehnyt!” ”Haluan entisen elämäni takaisin!”
  1. Olenko enää ikinä oma itseni? Kun olet aivan totaalisen loppu, väsynyt, pahalla tuulella ja kiukkuinen, voit ajatella tuleeko sinusta normaalia itseäsi enää lainkaan. Se on todellakin rankkaa kun olet sen kaiken keskellä - kiitos hormoonit! Mutta voit 100% luottaa siihen, että tulet selviämään siitä. 
  1. Miten ihmeessä selviän tästä raskaudesta? Jos olosi on tosi kurja koko ensimmäisen kolmanneksen ajan, tulet 100% varmasti miettimään miten ihmeessä selviät vielä seuraavat 6kk. Sinä selviät! Ja sinä tulet todennäköisesti voimaan paljon paremmin. Se ei tunnu siltä juuri nyt, kun voit pitää silmiäsi auki 10 minuuttia kerrallaan ja halailet posliini pyttyä vähän väliä. Mutta luota. Paremmat ajat ovat edessä. 
  1. Onko ok treenata, syödä mausteista ruokaa tai mennä käymään huvipuistossa? Voi sen Googlauksen määrää, joka tapahtuu ensimmäisen kolmanneksen aikana. Niiiiiiin paljon Googlausta. Kolme ensimmäistä kuukautta ovat kriittistä aikaa vauvalle, joten on luonnollista konsultoida tohtori Googlea käytännössä kaikessa mitä teet tai jätät tekemättä. Muista kuitenkin se, että suljet tietokoneesi todennäköisesti vielä enemmän pää pyörällä. Googlen neuvot ovat varsin monimuotoisia. Hauskoja aikoja!
  1. Pitäisikö minun kertoa perheenjäsenille, ystäville tai työkavereille? Niinkuin raskauden ensimmäiset viikot eivät  muutenkin olisi vaikeita, on olemassa ”pakko valehdella” näkökulma kaikkeen. Eihän kukaan tykkää valehtelemisesta. Tulee monta tilannetta, kun ajattelet että olisi vaan niin paljon helpompaa kun kerrtoisit että odotat vauvaa - mutta siitä huolimatta päätät pysyä hiljaa. 
  1. Menen jonnekin piiloon 12 viikon ajaksi ja toivon, ettei kukaan ei huomaa outoa käytöstäni. Raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana tulee varmasti hetkiä kun et voi ajatella parempaa ratkaisua pahaan oloon ja valehtelemiseen rakkaille ihmisille, kuin se, että häviät maisemista hetkeksi. Ja se ei tietenkään ole missään nimessä hyvä vaihtoehto.
  1. Onko liian aikaista aloittaa vauvan huoneen sisustus ja ostaa potkupukuja? Raskauden ensimmäiset kuukaudet voivat tuntua vähän liian aikaiselta (mitä ne todennäköisesti ovatkin) aloittaa vauva juttujen haaliminen. Mutta, tottakai jokaisella on ajatuksia siitä, miltä vauvan huone tulee näyttämään tai pitäisikö ostaa se söpö mekko, joka siellä kaupassa suorastaan huusi ”osta minut”.
  1. Toinen kolmannes - odotan sinulta paljon! Jos olet kertonut raskaudestasi jollekin, kenellä on jo lapsia, olet todennäköisesti kuullut että tunnelin päässä on valoa. Sitä kutsutaan myös raskauden toiseksi kolmannekseksi. Joten arvasinko oikein, että sinulla on suuria odotuksia kuukausille 4-6? Jotkut haaveilevat Machu Picculle matkustamisesta. Sinä? Luulen, että ennemmin lisäenergiasta ja siitä, ettei sinun tarvitsisi juosta vessaan oksentamaan vähintään kerran tunnissa. Niin ne haaveet muuttuu.
Takaisin blogiin