9 raskaana olevan äidin ajatusta viimeisellä kolmanneksella

9 raskaana olevan äidin ajatusta viimeisellä kolmanneksella

Kuka tahansa kenellä on lapsi voi yhtyä seuraavaan: raskauden viimeinen kolmannes ei ole vitsi. Vaihtoehtona sille, että olo tuntuu olevan jatkuvasti epämiellyttävä, turvonnut ja väsynyt (kuka voi ylipäätään nukkua niin ison mahan kanssa), ovat ajatukset, jotka sotkevat mielen vähän väliä. Ja totta puhuen, nämä ajatukset eivät aina ole pelkkää tähtisädettä ja ilotulitusta. 

Jos sinusta välillä tuntuu, että olet tulossa hulluksi viimeisen kolmanneksen aikaan, voit rauhoittua. Et ole yksin ajatustesi kanssa. Tässä yhdeksän ajatusta, jotka hiipivät lähes jokaisen odottavan äidin mieleen viimeisen kolmanneksen aikana.

1. Olen niin täynnä tätä! Toista raskauskolmennesta kutsutaan "hyväksi raskauskolmannekseksi" syystä - aamupahoinvointi on laantunut etkä ole vielä niin suuri, että kaikki asiat tuntuvat epämiellyttäviltä. Viimeinen kolmannes on ehdottomasti "ei niin hyvä kolmannes". Raskauden viimeisten viikkojen aikana on lähes mahdotonta ajatella muuta kuin päivittäin kasvavaa masua ja sitä miltä sinusta tuntuu. Se ei missään nimessä ole mukavaa. Mutta hei, hyvä uutinen on se, ettei sinulla ole enää kuin muutama viikko h-hetkeen. 

2. En ole vielä valmis! Fyysisesti voit tuntea olosi valmiiksi, mutta henkisesti voit olla vielä paljonkin epävarma kaikesta tulevasta. Koska, rehellisesti, voiko kukaan koskaan tuntea olevansa täysin valmis kasvattamaan toista ihmistä? 

3. Nykyinen elämä päättyy tähän. Ei ole väliä onko sinulla lapsia lainkaan vai onko niitä jo viisi, on aina haikea sanoa hyvästit sille elämälle, jonka tiedät. Kuinka asiat muuttuvat kun uusi ihminen tulee perheeseen? Kuinka lapsesi reagoivat uuteen perheenjäseneen? Molemmat tosi hyviä kysymyksiä. Sinulla on oikeus murehtia vähän vaikka joka päivä. Joskus muutos on pelottavaa. 

4. Koko maailma pitää saada heti valmiiksi. On syynsä sille, että sinusta saattaa tuntua, että taistelet kelloa vastaan - koska sinä todella taistelet kelloa vastaan. Samalla kun "ota iisisti" on paljon helpommin sanottu kun tehty, on tärkeää pitää mielessä myös se, että elämysreissu Machu Picculle mistä olet haaveillut koko elämäsi ei todennäköisesti toteudu ainakaan ihan pian. Älä kuitenkaan huoli, sillä jossain vaiheessa se tulee jälleen ajankohtaiseksi. Ehkä 18 vuoden päästä. 

5. Pesänrakenenusta ja siivousta. Pesänrakennusvietti iskee raskauden viimeisellä kolmanneksella. Ja vaikka se onkin tavallaan hauskaa, se voi mnnä joskus myös hieman yli normaalin. Villakoirien shampoopesusta ja ikkunoiden syväpuhdistuksesta haaveilu on vaan yhdellä sanalla sanottuna outoa. 
6. En malta odottaa, että vauva syntyy. Ei ole väliä kuinka paljon jännität synnytystä tai vanhemmuutta, olet silti super innoissasi. Lähtölaskenta on käynnissä ja pian tapaat ihanan, pienen, suloisen vauvasi. Joskus sinusta voi tuntua ettet jaksa odottaa enää sekuntiakaan. 
7. Aaaaaaarrrrrrrggggg!!! Olet todella ärsyyntynyt kaikesta. Et todennäköisesti nuku kovin hyvin yöllä. Ja mielessä pyörii kaikenlaista. Olisi epänormaalia jos käytännössä kaikki ei ärsyttäisi - ainakin joskus.
8. Toivottavasti olen hyvä äiti. Fakta on se, että yhtäaikaa toivot, haaveilet ja murehdit siitä minkälainen äiti sinusta tulee. Älä mieti liikaa. SInusta tulee maailman paras äiti. 
9. Olen valmis, ehkä, luulen ainakin olevani. Viimeisen kolmanneksen aikana jossain vaiheessa tulee päivä, kun toteat levollisin mielin “vauva tulee kun on tullakseen, olin valmis tai en". Ja tottakai, niinhän se menee.
Takaisin blogiin